2012. október 1., hétfő

Gyömbéres répaleves Baliról


(egy kedves barátnőm közvetítésével)

Gyors, könnyű, és olcsó:-)

A tél közeledtével, a répa, és krumpli mellé sokunk az ünnepi sütemények készítéséhez, vagy a nátha elűzésére tartunk otthon egy kis darab gyömbért. Mivel ugyan úgy gyökér mint a krumpli, és a gyökér zöldségek, ezért sokáig eláll.

Hozzávalók 2 személyre: 3 közepes nagyságú répa, 2 kisebb krumpli, annyi víz, amennyi ellepi, és kb egy centi vastagságú friss gyömbér karika
A megtisztított és felkarikázott répát, kockára vágott krumplit feltesszük főni a vízzel, és ízlés szerinti mennyiségű sóval.
Hozzá adjuk a megtisztított és lereszelt gyömbért. Addig főzzük, amíg a krumpli, és a répa teljesen puha nem lesz. (ez maximum 10-15perc a forrástól számítva)
mikor megfőttek a zöldségek, botmixerrel pürésítjük, ha szükséges még vizet, és egy pici sót adunk hozzá. Ez a szerény fűszerezés segíti előhozni a friss  gyömbér enyhe csípőssége mellett citrusos ízét is.
Pár csepp oliva olajjal, és feltétnek pirított tökmaggal igazán szép és ízletes az eredmény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése